Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: THE TWILIGHT SAGA ΧΑΡΑΥΓΗ ΜΕΡΟΣ 1o

103742_0
Είδαμε τη νέα ταινία της σειράς Twilight, Breaking Dawn και γράφουμε για την εμπειρία μας.
Ας παραδεχτούμε όλοι πως η γοητεία των βιβλίων της σειράς Twilight είναι ο απαγορευμένος έρωτας μεταξύ ενός βρικόλακα και μίας θνητής. Έτσι όπως όλες οι ταινίες που πραγματεύονται ανάλογο θέμα, η μεταφορά τους στη μεγάλη οθόνη ήταν μία προδιαγεγραμμένη επιτυχία για το teen κοινό, αλλά η παραγωγή δεν αρκούνταν σε αυτό και ήθελε τα φιλμ να κάνουν ένα ηλικιακό cross over.


Για το λόγο τούτο σκέφτηκαν πως έπρεπε να πάρουν έναν άντρα πρωταγωνιστή που να μπορεί να κάνει κάθε γυναίκα να τον ποθήσει και κάθε άντρα να τον ζηλέψει. Κάπως έτσι ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Edward Cullen δόθηκε στο νεαρό τότε Robert Pattinson, ο οποίος μέσα από το χαρακτήρα του στη ταινία κατάφερε να εξελιχθεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο που προκαλεί μαζική υστερία στο κοινό κάθε ηλικίας και φύλου σε επίπεδα που μόνο οι Spice Girls, ο Michael Jackson και λίγοι άλλοι έχουν καταφέρει.
Ακριβώς πάνω σε αυτή τη λατρεία πατά και η τέταρτη συνέχεια της σειράς Twilight, Breaking Dawn (part 1) ή αν προτιμάτε Χαραυγή (μέρος πρώτο). Μετά από πολλές αντιξοότητες η Bella και ο Edward παντρεύονται σε ένα ιδανικό σκηνικό με κρεμαστούς κήπους μες στο δάσος και ξεκινάνε την κοινή τους ζωή. Το παραγκωνισμένο μέλος του ερωτικού τριγώνου, Jacob ο λυκάνθρωπος λυσσά από το κακό του, αλλά δεν απαρνείται την αγάπη του για τη Bella. Το γάμο, βέβαια, δεν καταφέρνει να τον σταματήσει. Το ζεύγος πάει σεξοδιακοπές (ή αλλιώς μήνα το μέλιτος) στη Βραζιλία και εκεί απρόσμενα από όλους ο Edward και η Bella αναπαράγουν το είδος τους. Ξαφνικά φοβούνται ότι ο καρπός του έρωτα τους δεν είναι το αγγελούδι που περιμένουν, αλλά η πηγή του κακού. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και νέες συμμαχίες δημιουργούνται για να προστατευθεί η βασίλισσα στην καρδιά όλων, Bella.
Η ταινία είναι σίγουρα η πιο καλοστημένη της σειράς, με το σενάριο να μην κάνει κοιλιά και την πλοκή να ξεδιπλώνεται σε μία δίωρη ταινία που δεν θέλεις να τελειώσει, τους συγγραφείς του να δείχνουν το φλεγματικό τους χιούμορ με τις γαμήλιες προπόσεις των πρωταγωνιστών και μερικά άλλα αστεία ενσταντανέ και τους πρωταγωνιστές παρότι ακόμα υστερούν υποκριτικά να είναι πιο sexy από ποτέ, δεδομένου ότι επιτέλους δεν πρόκειται απλά για ένα εφηβικό ειδύλλιο, αλλά μία ολοκληρωμένη σχέση.
Οι χαρακτήρες δεν ξεδιπλώνουν κάποια νέα πτυχή, αλλά δεν έχει καμία σημασία καθώς το Twilight είναι τίμιο ακριβώς σε αυτό που έχουν όλοι αγαπήσει. Δίνει μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή ενός love story που έχουμε ξαναδεί, αλλά δεν χορταίνουμε, εστιάζει στους τρεις κεντρικούς χαρακτήρες, τον Edward, τη Bella και τον Jacob και τους αποθεώνει όλους ταυτόχρονα δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε θεατή να ταυτιστεί με κάποιον από τους τρεις. Το soundtrack της ταινίας είναι πάλι πολύ καλό και εντείνει τα συναισθήματα των θεατών ενώ το υπερβολικό make up των βρικολάκων αυτή τη φορά μας φάνηκε λιγότερο έντονο από τις προηγούμενες ταινίες. Συνοπτικά μπορούμε να πούμε πως το Breaking Dawn σερβίρει μία από (τα αγαπημένα μας) ίδια λοιπόν, αλλά σε βελτιωμένη έκδοση.

Οι φαν των ταινιών Twilight θα ροκανίσουν τα νύχια τους ή όλο το κουτί με τα pop corn από την αγωνία τους και τη χαρά, ενώ οι υπόλοιποι θα περάσουν ένα πολύ ευχάριστο βράδυ στο cinema και θα νιώσουν ακόμα πιο έντονα συναισθήματα για τον πάντα γοητευτικό Robert Pattinson. Σε κάθε περίπτωση η νέα ταινία του Twilight, Breaking Dawn (part 1) δε χάνεται για κανένα λόγο και δεν θα μας φαινόταν καθόλου παράξενο αν κάποιοι κατασκήνωναν απ'έξω από ένα κινηματογράφο για να περιμένουν το δεύτερο μέρος της τελευταίας ταινίας. Ο εθισμός στο Twilight είναι σίγουρος αν τον έχετε ήδη κολλήσει από τις προηγούμενες τρεις.

info: Το Breaking Dawn (part 1) κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη στις 17 Νοεμβρίου.

Δείτε στιγμιότυπα της ταινίας…
103742_1103742_3
103742_2103742_4
THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN-PART 1137
2103742_5
410
  woman 365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου