Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Eurovision 2016: Νικήτρια η Ουκρανία μετά από ένα θρίλερ βαθμολογίας [photos]


Eurovision 2016: Νικήτρια η Ουκρανία μετά από ένα θρίλερ βαθμολογίας [photos]
Πούλιες, ασημόσκονη, πολλά οπτικά εφέ, έναν mega pop star και ένα καλοκουρδισμένο θρίλερ για την ανακοίνωση του νικητή μέχρι την τελευταία στιγμή, είδαμε εν ολίγοις στον 61ο τελικό της Eurovision, που φέτος είχε το μότο «Come Together» και σύμβολο την πικραλίδα, το λουλούδι «κλέφτης».
Η έναρξη του 61ου τελικού της Eurovision, που έλαβε χώρα στο Globe Arena της Στοκχόλμης, το Σάββατο 14/5 ήταν φαντασμαγορική. Το σόου σήκωσε αυλαία με μοντέλα να παρουσίασαν τους τραγουδιστές σε μια ... επίδειξη μόδας - όπου πάνω στο ρούχο του κάθε μοντέλου προβλήθηκε η σημαία της κάθε χώρας. Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η δημοφιλής Petra Mede και ο περσινός νικητής Måns Zelmerlöw.
Η βραδιά κύλησε χωρίς κάποιο απρόοπτο, μάλιστα φέτος να αναφέρουμε ότι η Eurovision έκανε μια πολύ δυναμική είσοδο με την πρώτη απευθείας τηλεοπτική της μετάδοση στις ΗΠΑμέσω του τηλεοπτικού δικτύου Logo. 
Τη βαθμολογία της Ελλάδας ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, ενώ η μεγάλη πρωτοτυπία της βραδιάς ήταν εμφάνιση του Justin Timberlake, ο οποίος ερμήνευσε το καινούργιο του τραγούδι, «Can’t Stop The Feeling» και ανέβασε την ενέργεια στα ύψη.
Φέτος, για πρώτη φορά, σε πρώτη φάση oι εθνικές κριτικές επιτροπές ανακοίνωσαν τους βαθμούς που έδωσαν σε κάθε τραγούδι. Και σε δεύτερη φάση συλλέχθηκαν οι βαθμοί από το televoting, ηλεκτρονικά από κάθε χώρα, προστέθηκαν και βγήκε η τελική βαθμολογία. 
Τέλος, ανακοινώθηκε πόσους βαθμούς πήρε το τραγούδι κάθε χώρας, αρχίζοντας από το τραγούδι με τους λιγότερους βαθμούς και ανεβαίνοντας προοδευτικά προς την πρώτη θέση και το τραγούδι με τους περισσότερους βαθμούς. 
Τον διαγωνισμό της EUROVISION 2016 κέρδισε η Jamala της Ουκρανίας με το 1944. Το κομμάτι είναι εμπνευσμένο από την ιστορία της προ-γιαγιάς της και της οικογένειάς της που εκδιώχθηκαν από την Κριμαία, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδων άλλων Τατάρων από τον Ιωσήφ Στάλιν. 
Η επιτροπή μας έδωσε το 12άρι στη Ρωσία, η Κύπρος πήρε το 12άρι από το televoting.
Αυτή είναι η τελική κατάταξη των χωρών:
  1. Ουκρανία: 1944 (Jamala)
  2. Αυστραλία: Sound Of Silence (Dami Im)
  3. Ρωσία: You Are The Only One (Sergey Lazarev)
  4. Βουλγαρία: If Love Was A Crime (Poli Genova)
  5. Σουηδία
Δείτε τον πίνακα με την τελική κατάταξη:
Χ.Τ.http://www.tff.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου