Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Εννιά σπουδαίες μπάντες με το πρόθεμα «The»


Εννιά σπουδαίες μπάντες με το πρόθεμα «The» Όλα ξεκίνησαν απο τους «The The», μέχρι που στα ‘90s πολλές μπάντες πήραν το «The» σκοινί κορδόνι. Ιδού εννιά αντιπροσωπευτικές.
von

The Von Bondies
Στα live τους, ο κιθαρίστας τους σπάει κατά μέσο όρο τρεις χορδές κιθάρας και ο ντράμερ συχνά ξεσπάει πάνω στο ντράμκιτ του. Επίσης έχουν κατακλέψει όλα τα κιθαριστικά ριφάκια από το 1967 κι έπειτα και διαθέτουν τις πιο βρώμικες κιθάρες από την εποχή των Nirvana.

libertines_693_x_901

The Libertines
Ακολουθούν οι Λονδρέζοι Libertines, ο ηγέτης των οποίων, Πιτ Ντόχερτι, στα διαλείμματα της ηχογράφησης δυο άλμπουμ τους, νοσηλεύτηκε σε πολλές κλινικές αποτοξίνωσης στο Παρίσι, την Αμερική ακόμη και την Ταϊλάνδη. Συνεχίζει να μας ταλαιπωρεί με τα καμώμωτα του.

streets_897_x_1346

The Streets
Το αδιάκοπο ριμάρισμα του Mike Skinner έκαναν το άλμπουμ “A Grand Don’t Come For Free” σύνθημα στα χείλη της βρετανικής νεολαίας, η οποία ταυτίστηκε απόλυτα με ατάκες του στυλ «Κανείς δεν δίνει μια δεκάρα για μένα/ γι’ αυτό συμπεριφέρομαι άσχημα/ Ξέρετε τι να κάνετε με τη ζωή σας/ βάλτε τη εκεί που ξέρετε».

kills_657_x_990

The Kills
Μπάντα που στηρίζεται κυρίως στο image της και σε ένα «we-don’t-give-a-fuck» attitude, ενώ στιχουργικά αγγίζει ζητήματα όπως «σε έπιασα με την γκόμενα του καλύτερου μου φίλου, αλλά δεν με πειράζει» βάζοντας και τον ακροατή μέσα.

killers_953_x_449

The Killers
Το άλμπουμ 'Hοt Fuss' ήταν γεμάτο τραγούδια καταδικασμένα να γίνουν singles, ενώ το "Somebody Told Me" διαθέτει μερικούς από τους πιο έξυπνους στίχους των Zeroes. Τα επόμενα άλμπουμ απλώς συντήρησαν τον μύθο τους.

walkmen_831_x_623

The Walkmen
Το άλμπουμ τους με τίτλο Bows and Arrows σίγουρα δεν είναι έργο κανενός Θεού, αλλά του Σατανά. Κιθάρες που γρυλίζουν μανιασμένα, ντραμς που μοιάζουν να σε περικυκλώνουν και μια μετωπική επίθεση από μπάσα που σε ζαλίζουν.

veils

The Veils
Ετούτοι εδώ είναι Νεοζηλανδοί. Οι μελωδίες τους αναδίνουν μια βρώμικη γκλαμουριά, κάποια από τα τραγούδια τους είναι ικανά να σπάσουν και τον πιο γερό σβέρκο από το headbanging, ενώ η φωνή του τραγουδιστή Finn Andrews έχει την αντίστοιχη δυναμική ενός Nick Cave.

Stills

The Stills
Το «Still In Love Song», από το εκπληκτικό τους ντεμπούτο "Logic Will Break Your Heart", διαθέτει την πιο εθιστική μπασογραμμή των τελευταίων ετών. Είναι Καναδοί και δυστυχώς διαλύθηκαν πριν λίγο καιρό.

datsuns.jpg

The Datsuns
Ο ήχος τους ομοιάζει με μια Λαμποργκίνι 500 ίππων που έμεινε κλειδωμένη στο γκαράζ για πολύ καιρό και τώρα βρήκε τρόπο να ξεσκάσει. Το άλμπουμ τους Outta Sight/Outta Mind δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αντιδράσεις, καλύτερα να μην μιλήσεις καθόλου και απλά να αφεθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου