Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

0ι λόγοι για τους οποίους είναι ωραίο να είσαι γυναίκα





| More |
Σχόλεια - In2life.grRss - In2life.grΜεγέθυνσηΣμύκρινση
Ένα από τα πιο συνηθισμένα φραστικά κλισέ θέλει την γυναίκα, της οποίας την παγκόσμια ημέρα γιορτάζουμε σήμερα, να είναι το «αδύναμο» φύλο. Κι όμως, υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι –χάριν συντομίας αποφασίσαμε να εστιάσουμε μόνο σε δέκα- που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι γυναίκες όχι μόνο δεν είναι αδύναμες, αλλά υπερέχουν των ανδρών στα… σημεία. Δείτε σε ποια:
- Ο γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες.
Γονίδια, βιολογία, νόμος της φύσης, όπως θέλετε πείτε το, αλλά κάθε γυναίκα έχει κατά μέσο όρο γύρω στα έξι χρόνια παραπάνω για να ζήσει σε σύγκριση με το ανδρικό προσδόκιμο. Πάντα ίσχυε αυτό, αλλά συγκεκριμένα στις μέρες μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2008 του World Factbook για την χώρα μας, ο μέσος όρος γυναικείας ζωής είναι τα 82,06 χρόνια, ενώ της ανδρικής 76,85. 

- Οι γυναίκες καπνίζουν λιγότερο. Τα ποσοστά καπνιστών αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο, αλλά αυτό που παραμένει σταθερό είναι πως οι γυναίκες που δεν έχουν υιοθετήσει την ανθυγιεινή συνήθεια είναι πολύ περισσότερες από τους άνδρες. Συγκεκριμένα, τα νούμερα που παραθέτει το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της Εθνικής δράσης για το κάπνισμα μαρτυρούν πως το 51% των Ελλήνων είναι καπνιστές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των Ελληνίδων περιορίζεται στο 39%. Ίσως αυτοί οι αριθμοί να δικαιολογούν και το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής που προαναφέραμε.

- Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στο multitasking. Αν αναθέταμε σε έναν άνδρα και μία γυναίκα να διαβάσουν ένα άρθρο, να προσέχουν το παιδί τους και να μιλούν στο τηλέφωνο ταυτόχρονα, η θηλυκή «διαγωνιζόμενη» θα στεφόταν πρωταθλήτρια, καθώς οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι γυναίκες ξεπερνούν σε απόδοση το ανδρικό φύλο σε αυτόν τον τομέα. Αναλογιστείτε, για παράδειγμα, πόσα πράγματα επιπλέον μπορεί να σκεφτεί ή να κάνει ένας άνδρας όσο παρακολουθεί έναν αγώνα ποδοσφαίρου και θα σιγουρευτείτε.

- Το γυναικείο «ένστικτο» είναι πιο δυνατό από το ανδρικό σε περιπτώσεις απώλειας προσανατολισμού. Παρ’ ότι οι άνδρες είναι εφοδιασμένοι με περισσότερες οργανωτικές ικανότητες στο να σχεδιάζουν την πορεία τους και να βρίσκουν τον προσανατολισμό, οι γυναίκες διαισθάνονται άμεσα ότι χάθηκαν. Επίσης, οι έρευνες έχουν επιβεβαιώσει πως ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, οι γυναίκες τολμούν να ζητήσουν βοήθεια για οδηγίες πολύ πιο συχνά από τους άνδρες, που μάλλον προτιμούν να ταλαιπωρηθούν παρά να «πληγώσουν» τον εγωισμό τους, ζητώντας κατευθύνσεις από άλλους.

- Οι άνδρες αρρωσταίνουν δύο φορές πιο συχνά από τις γυναίκες. Ιατρικού δελτίου συνέχεια: Οι επιστήμονες συμφωνούν πως το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας είναι πιο ανθεκτικό από αυτό ενός άνδρα, γεγονός που κάνει τον τελευταίο πιο ευάλωτο σε ασθένειες. Πολλές μελέτες το πιστοποιούν, με σημαντικότερη αυτή, που καταδεικνύει ότι η παραγωγή οιστρογόνων από τον γυναικείο οργανισμό συντελεί στην ενίσχυση της ανοσίας του απέναντι σε παθογόνους οργανισμούς.

- Οι γυναίκες έχουν περισσότερες επιλογές σχετικά με την εξωτερική τους εμφάνιση. Μπορούν να φορέσουν παντελόνι, φούστα, φόρεμα, κοντό μπλουζάκι ή καπέλο χωρίς να φανεί περίεργο σε κανέναν. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για έναν άνδρα –ειδικά όταν τα ανδρικά πηγαδάκια συζητούν ακόμη για την φούστα του Σισέ. Άλλα τα πλεονεκτήματα της γυναικείας εμφάνισης δεν σταματούν εκεί, καθώς οποιαδήποτε ατέλεια ενός γυναικείου προσώπου μπορεί να καλυφθεί με make up, ένα «όπλο» μη προσβάσιμο από τους άνδρες.

- Το βιβλίο είναι… θηλυκό σπορ. Οι γυναίκες διαβάζουν περισσότερο από τους άνδρες, όπως μαρτυρούν έρευνες και πειράματα. Μάλιστα, το πείραμα του Βρετανού συγγραφέα Ian McEwan, ο οποίος μοίρασε σε ένα πάρκο του Λονδίνου δωρεάν βιβλία και μέτρησε τους εκπροσώπους κάθε φύλου που κατέληξε να τα διαβάζει, απέδειξε πως στην πλειοψηφία τους, τα βιβλία καταλήγουν σε γυναικεία χέρια και μάτια. Ιδιαίτερα στην κατηγορία των μυθιστορημάτων, οι μετρήσεις σε ΗΠΑ, Βρετανία και Καναδά έδειξαν πως οι άνδρες αντιστοιχούν μόλις στο 20% των αναγνωστών. Όπως δήλωσε και ο McEwan, «την ημέρα που θα σταματήσουν να διαβάζουν οι γυναίκες, τα μυθιστορήματα θα πεθάνουν».
- Οι γυναίκες συζητούν τα προβλήματά τους. Άγχος, στεναχώριες, άσχημα νέα. Όλα αυτά μετριάζονται όταν τα συζητά κανείς με έναν φίλο του. Κι όμως, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγε το ινστιτούτο Mind, με 2.000 συμμετέχοντες, οι άνδρες φαίνεται πως κλείνονται στον εαυτό τους και κουβαλούν το βάρος μόνοι τους, καθώς μόλις το 29% των αρσενικών συμμετεχόντων ήταν πρόθυμο να μιλήσει ανοιχτά για όσα τους απασχολούν. Την ίδια στιγμή, το αντίστοιχο γυναικείο ποσοστό έφτασε το 53%.

- Οι γυναίκες είναι περισσότερο πρόθυμες να βοηθήσουν τους γύρω τους. Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασαν οι επιστήμονες, και όχι μόνο από κοινωνιολογικές μελέτες, αλλά και από την ανάλυση του DNA. Βρετανοί βιολόγοι ανακάλυψαν πως τα γυναικεία γονίδια συμβάλλουν κατά 50% στην διαμόρφωση ενός χαρακτήρα πρόθυμου να δώσει «χέρι βοήθειας» -το άλλο 50% εναπόκειται στην ανατροφή της. Το αντίστοιχο ποσοστό γενετικής προδιάθεσης για τους άνδρες είναι 20%. Οι γυναίκες, λοιπόν, είναι πιο συμπονετικές και ευγενικές και… με την βούλα.

- Οι γυναίκες είναι πιο ειλικρινείς. Σε αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον έφτασε έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άνθρωποι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο κάθε άνδρας λέει περίπου 3 ψέματα την ημέρα -περίπου 1.100 ετησίως- ενώ η μέση γυναίκα λέει δύο ψέματα την ημέρα -728 ετησίως. Η εικόνα γίνεται χειρότερη για τους άνδρες, αν λάβουμε υπόψη άλλη έρευνα, η οποία υποστηρίζει πως οι γυναίκες ζητούν συγγνώμη πιο συχνά από τους άνδρες.                                       πηγη:in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου