Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Η μόδα των Όσκαρ: κάντο όπως οι σταρ!

Αριστερά έχουμε τα μοβ, δεξιά τα κόκκινα και στη μέση το παλιό γκλαμ Χόλιγουντ.
Η 83η τελετή των βραβείων Όσκαρ ανήκει πια στο παρελθόν αλλά τα μαθήματα στυλ των επώνυμων κυριών επάνω στο κόκκινο χαλί, μπορούν να μας χαρίσουν σημαντικές πληροφορίες για το τι είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή και ποιά trends θα βρούμε μπροστά μας την ανοιξιάτικη σεζόν που ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε!

Οι τάσεις: Η φετινή οσκαρική πασαρέλα χαρακτηρίστηκε από δύο βασικές αντικρουόμενες τάσεις.. Από τη μία είχαμε τα ουδέτερα χρώματα και από την άλλη τις κόκκινες τουαλέτες που κάλυπταν όλη τη γκάμα των αποχρώσεών του δυνατού αυτού χρωματος.
Παγιέτες, διαμάντια, δαντέλα και τούλι στα φορέματα της φετινής απονομής.
Παγιέτες, διαμάντια, δαντέλα και τούλι στα φορέματα της φετινής απονομής.
Ουδέτερα χρώματα και Κόκκινη μαγεία: Η Χάλι Μπέρι ενέδωσε στη γοητεία του παστέλ φορώντας μια δημιουργία του οίκου "Marchesa" με μπόλικο τούλι και κεντημένους κρυστάλλους. Στην αντίπερα όχθη, και σαν πραγματικές γυναικάρες με τα κόκκινα πόζαραν στο φακό, τόσο η παρουσιάστρια της βραδιάς Αν Χάθαγουεϊ με “Valentino Haute Couture”, όσο και η περσινή νικήτρια του Όσκαρ, Σάντρα Μπούλοκ που μάγεψε με την κατακόκκινη στράπλες τουαλέτα από τη “Vera Wang”
Στα μοβ αλλά και δαντέλα: Κατά τα άλλα, δεν έλειψαν και οι λάτρεις του μοβ, όπως η εγκυμονούσα Νάταλι Πόρτμαν με βιολετί τουαλέτα "Rodarte" αλλά και η Σκάρλετ Γιόχανσον που συνδύασε τις δύο hot τάσεις: το μοβ και την δαντέλα σε μια πριγκιπική δημιουργία των “Dolce & Gabbana" που άφηνε ακάλυπτη την πλάτη της. Η δαντέλα φαινεται να χαντάκωσε βέβαια τη φετινή νικήτρια του Όσκαρ Β γυναικείου ρόλου, Melissa Leo από το "Fighter"αφού η λευκή δαντελωτή τουαλέτα "Marc Bouwer" την έκανε να μοιάζει σαν να είναι τυλιγμένη σε μια κόλλα χαρτί!
Στα μαύρα: Φυσικά, δεν έλειψαν και οι επώνυμες που κλασικά τίμησαν το μαύρο χρώμα με πρώτη και καλύτερη τη Ρις Γουίδερσπουν με στράπλες μαύρη τουαλέτα από τη συλλογή "Giorgio Armani Privé" και τη Σάρον Στόουν που όμως το παράκανε με το γκόθικ στυλ.
Οι απαστράπτουσες: Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η μόδα του γκλίτερ και των κρυστάλλων που τίμησε η απαστράπτουσα Γκουίνεθ Πάλτρου με "Calvin Klein" και η Έιμι Άνταμς με δημιουργία "L'Wren Scott" σε σκούρο μπλε χρώμα.
Σαν σταρ του παλιού Χόλιγουντ: τι θα ήταν τα Όσκαρ αν δεν είχαν και λίγη από τη χλιδή και λάμψη του παρελθόντος. Αυτό προσπάθησαν να αναβιώσουν τόσο η Νικόλ Κίντμαν με "Dior Haute Couture" όσο και η η Μισέλ Γουίλιαμς που προτίμησε μια μακρυά λευκή τουαλέτα "Chanel Haute Couture" σαν άλλη Γκρέις Κέλι.
Τα πράσινα κοσμήματα: στα περσινά Όσκαρ, τα σμαραγδένια σκουλαρίκια της Αντζελίνα Τζολί έγιναν φετίχ. Φέτος, πολλές επώνυμες τόλμησαν και έβαλαν πράσινο και όχι μόνο χρώμα στα πανάκριβα κοσμήματα τους. Η Celine Dion, η Reese Witherspoon, η Annette Bening και η Amy Adams ήταν μόνο μερικές από τις σταρ που τόλμησαν το πράσινο στα κοσμήματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου