Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Το άρωμά σας και εσείς


Αν κάτι πρέπει να καθρεφτίζει απόλυτα την προσωπικότητά σας, αυτό δεν είναι άλλο από το άρωμά σας. Εσείς θα το αγαπήσετε και εκείνο θα διεισδύσει στο δέρμα σας για να αποκαλύψει ευωδιαστά ακόμη και τις δυσδιάκριτες πτυχές του χαρακτήρα σας.
Οπως όταν διαλέγουμε τον επόμενο σύντροφό μας, έτσι και όταν επιλέγουμε το άρωμά μας είναι η «χημεία» που παίζει τον κυρίαρχο ρόλο. Γιατί μας αρέσει ένα άρωμα; Δύσκολο να απαντήσουμε. Ισως, διότι μας θυμίζει κάτι. Διότι… μας μιλά, μας εκφράζει, μας συμπληρώνει. Ο ρόλος τού αρώματος είναι να μεταδίδει πληροφορίες γι’ αυτόν που το φορά, να αφήνει το ίχνος του, να συνδέει το άτομο με μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Επιπλέον, καθώς φοράμε ένα άρωμα, ευχόμαστε παράλληλα να αφήσουμε στον αέρα πίσω μας την υπογραφή μας. Εξάλλου, είναι η αίσθηση της όσφρησης που έχει την πιο άμεση πρόσβαση στις αναμνήσεις μας και, κατά συνέπεια, την πιο έντονη επιρροή στα συναισθήματά μας. Ανάμεσα στο σώμα μας, την επιδερμίδα μας, και το άρωμά μας λειτουργεί εκ των προτέρων μια συμφωνία. Οταν όλα βαίνουν καλώς, μας τονώνει την αυτοπεποίθηση, μας κάνει να νιώθουμε γοητευτικές και μοναδικές. Αν πάλι όχι, τότε… δεν ξέρουμε τι μας φταίει, νιώθουμε ανικανοποίητες. Και αν τα αρώματα παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας, γιατί επιμένουμε να αφήνουμε στην τύχη τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε να αρωματιστούμε;


Βρείτε το κατάλληλο

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας για το ιδανικό άρωμα το πρωί, επειδή εκείνη την ώρα της ημέρας η μύτη είναι πιο «φρέσκια». Μη φορέσετε αποσμητικό ή κρέμα σώματος, ούτε φυσικά και κάποιο άλλο άρωμα που θα μπερδέψει την όσφρησή σας. Η πρώτη επαφή με το νέο άρωμά σας πρέπει να συμβεί ανεμπόδιστα.

Μπροστά στον πάγκο με τα αρώματα αφιερώστε πολύ χρόνο. Ξεκινήστεε ψεκάζοντας τα αρώματα στα ειδικά χάρτινα στικ που διαθέτουν τα καταστήματα καλλυντικών. Σίγουρα κάποιο θα τραβήξει την προσοχή σας. Είναι εκείνο που θα ψεκάσετε στη μέσα πλευρά του καρπού σας. Αφήστε το να μείνει εκεί για αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσετε.

Αφιερώστε χρόνο ώστε να το κατανοήσετε. Παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίο «συνδέεται» με την επιδερμίδα σας, με το ph του δέρματος (όξινο ή ουδέτερο), με τα ποσοστά των λιπιδίων (τα αρώματα μυρίζουν περισσότερο στα λιπαρά δέρματα σε σχέση με τα ξηρά). Ομως ακόμη και η θερμοκρασία, η διατροφή, το κλίμα και τα επίπεδα των ορμονών… θα κάνουν ένα άρωμα να μυρίζει διαφορετικά στο σώμα σας. Αφήστε το λοιπόν να μείνει για ώρα στο δέρμα σας, να εξατμιστεί φυσικά δημιουργώντας σιγά-σιγά τη μοναδική για εσάς μυρωδιά του.


Τα τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε!
Μην τρίψετε τους καρπούς σας μεταξύ τους όταν ψεκάσετε το άρωμα, γιατί κάτι τέτοιο θα συνθλίψει τα μόρια του αρώματος, αλλοιώνοντας τη μυρωδιά του. Για τον ίδιο λόγο, τοποθετείτε πάντα το πώμα στο μπουκάλι του αρώματος.

Μη δοκιμάσετε πολλά αρώματα. Μετά τις τρεις με τέσσερις δοκιμές, η όσφρησή σας δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική.

Μην αποφασίσετε αμέσως. Την πρώτη φορά που μυρίζετε ένα άρωμα μπορεί συχνά να γεννηθούν απόλυτες αντιδράσεις: «το αγαπώ» ή «δεν μου αρέσει καθόλου». Μπορεί όμως να μην... ερωτευτούμε κεραυνοβόλα το άρωμά μας. Να μάθουμε να το αγαπάμε, επειδή η μυρωδιά του μένει στο δέρμα μας για ώρα.


Οι σωστές κινήσεις
H μυρωδιά του σώματός σας έπειτα από ένα βράδυ που θα κοιμηθείτε φορώντας το νέο άρωμά σας είναι εκείνη η ανάμνηση που θα μείνει καρφωμένη στο μυαλό σας για πάντα. Είναι η αίσθηση που θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή αύρα γύρω σας.

Ακούστε τον ίδιο σας τον εαυτό. Ολα τα αρώματα δεν μας ταιριάζουν. Αν ένα άρωμα σας αρέσει πάνω σε κάποιον ή κάποια άλλη ή σας φέρνει στον νου ευχάριστες αναμνήσεις, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι το ιδανικό για σας.

Μάθετε από κάποιον που το γνωρίζει. Στα καταστήματα καλλυντικών θα σας περιγράψουν το άρωμα, θα σας μιλήσουν για τα συστατικά, την καταγωγή του και τα «μυστικά» που περιέχει η σύνθεσή του, κάνοντάς σας να το κατανοήσετε και τελικά να το αγαπήσετε ακόμη περισσότερο.

Προστατέψτε το. Διατηρήστε το στη συσκευασία του, μην το αφήνετε ανοιχτό και μην το εκθέτετε στον ήλιο, αφήνοντάς το κοντά σε παράθυρο. Ο αέρας, η εναλλαγή της θερμοκρασίας και το φως είναι εχθροί του. Επιπλέον, μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες, διότι ρισκάρετε να αλλοιωθεί η ποιότητά του. Αν πάλι θέλετε να το διατηρήσετε για καιρό, μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο σας.

Φορέστε το σωστά. Για να το εκμεταλλευτείτε απόλυτα, ξεκινήστε βάζοντας μερικές σταγόνες από το άρωμά σας «όπου θα θέλατε να σας φιλήσουν», όπως συνήθιζε να μας προτρέπει η Coco Chanel. Κυρίως στο πίσω μέρος του λαιμού σας, πίσω από τα αφτιά. Μόλις ντυθείτε, ψεκάστε σχηματίζοντας ένα τρίγωνο μεταξύ των ώμων και των μαλλιών σας.

Εκμεταλλευτείτε όλες του τις «εκφράσεις». Σε στέρεα μορφή (κατάλληλη για τα ταξίδια σας, αλλά και για μέσα στην τσάντα), αρωματισμένη κρέμα σώματος, σε έκδοση για τα μαλλιά… Υπάρχουν πολλές εκδοχές του αγαπημένου σας αρώματος.

Διαλέξτε άρωμα ανάλογα με τη σεζόν. Το καλοκαίρι αποφύγετε τα βαριά αρώματα και τις έντονες εκδοχές τους (extrait, eau de parfum) και προτιμήστε eau de toilette, eau fraiche και κολόνιες που θα σας κρατήσουν φρέσκες.

Αν δεν το μυρίζετε πια… Ενισχύστε το άρωμά σας φροντίζοντας να ενυδατώσετε καλά την επιδερμίδα σας: όσο περισσότερο ενυδατωμένη είναι η επιδερμίδα τόσο περισσότερο θα κρατήσει το άρωμά σας. Ψεκάστε την επιδερμίδα σας μετά το ντους όταν το δέρμα είναι ακόμη χλιαρό και οι πόροι ανοιχτοί. Αν, παρ’ όλα αυτά, ακόμη δεν μπορείτε να νιώσετε το άρωμά σας, ήρθε η ώρα να το εγκαταλείψετε. Μερικές μέρες, μερικές εβδομάδες, είναι ο καλύτερος τρόπος για να το… ξαναβρείτε!     πηγή:Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου