Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

10 tips διακόσμησης για να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι

Αν το φθινόπωρο προσφέρεται για δημιουργική διακόσμηση και ανανέωση στο σπίτι, η άνοιξη μας προκαλεί να βγούμε έξω για να απολαύσουμε τη φύση στα καλύτερά της. Αυτό τουλάχιστον ίσχυε όταν ακόμα υπήρχαν τέσσερις σαφώς διακριτές μεταξύ τους εποχές. Τώρα, που ο Μάρτιος μοιάζει πολύ περισσότερο με χειμώνα απ’ ότι ο Δεκέμβριος, αυτό που θέλουμε είναι περισσότερο χρώμα και φως στον χώρο που, απ’ ότι φαίνεται, θα χουχουλιάζουμε για λίγο καιρό ακόμα



Σχόλεια - In2life.grRss - In2life.grΜεγέθυνσηΣμύκρινση
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί ανέξοδοι τρόποι να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι, πριν καν έρθει στον κήπο μας. Συγκεντρώσαμε δέκα από τους καλύτερους –και απλούστερους– για να εμπνευστείτε.

Ξεκινήστε φτιάχνοντας ένα χαρούμενο σαλονάκι όπως αυτό της φωτογραφίας πάνω δεξιά. Δεν χρειάζεται να αντικαταστήσετε τα έπιπλα του σαλονιού σας, ή να ανακαινίσετε ολόκληρο το δωμάτιο: μια γωνιά του, ή ακόμη και το χωλ, αρκεί. Διακοσμήστε τον χώρο με χρωματιστά βάζα, φρέσκα λουλούδια, πολύχρωμα μαξιλαράκια, μια μεγάλη πιατέλα ή ένα καλάθι με φρούτα, ένα ψάθινο καπέλο δεμένο στην πλάτη μιας καρέκλας, οτιδήποτε ξυπνά ανοιξιάτικους συνειρμούς.

Φέρτε την άνοιξη στο υπνοδωμάτιο, προσθέτοντας ένα λουλουδένιο ύφασμα στο κεφαλάρι του κρεβατιού και ανοιξιάτικες κορνίζες όπως αυτές της φωτογραφίας. Επιλέξτε καρτ-ποστάλ με ανοιξιάτικα μοτίβα, ή ακόμη και κομμάτια από χαρτί περιτυλίγματος με σχέδια λουλουδιών για να φτιάξετε μόνοι σας πάμφθηνα καδράκια.

Το χαρτί περιτυλίγματος μπορεί να χρησιμεύσει για να δώσει ανοιξιάτικη πνοή στην παλιά σας συρταριέρα. Το επιπλάκι της φωτογραφίας είναι απλά μία παλιά, βαρετή συρταριέρα, στα συρτάρια της οποίας έχουμε κολλήσει δύο ειδών χαρτί περιτυλίγματος. Τόσο απλό, τόσο οικονομικό και τόσο εντυπωσιακό.

Προσθέστε περισσότερο λευκό στον χώρο. Τα λευκά υφάσματα κάνουν τον χώρο να δείχνει πιο φωτεινός, καθώς συγκρατεί τις πρώτες πολύτιμες ηλιαχτίδες. Το ύφασμα του τραπεζιού της φωτογραφίας δεν «βαραίνει» τον χώρο, όπως θα το έκανε ένα κλασικό λευκό τραπεζομάντηλο, ενώ ταυτόχρονα υπηρετεί τον παραπάνω σκοπό. Έξτρα ανοιξιάτικοι πόντοι για τα λουλουδιαστά μοτίβα στο χαλάκι και τα μαξιλάρια του καναπέ.

Θέλετε ανοιξιάτικο μοτίβο στους τοίχους σας, αλλά βαριέστε τη διαδικασία να βάψετε το δωμάτιο από την αρχή, ή να κολλήσετε παλιομοδίτικες, λουλουδάτες ταπετσαρίες; Τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι η λύση. Στο Vinylize.gr θα βρείτε τεράστια ποικιλία, σε διαστάσεις που ποικίλλουν από γιγάντια μέχρι λιλιπούτεια, όπως αυτά της φωτογραφίας, και σε πολύ καλές τιμές. Όταν τα βαρεθείτε, απλά τα ξεκολλάτε –χωρίς να αφήσετε ίχνη στους τοίχους σας.

Το funky παραβάν της φωτογραφίας είναι φτιαγμένο με τα εξής υλικά: τέσσερις πόρτες ντουλάπας –ή παντζούρια– τις οποίες μπορείτε να βρείτε είτε σε παλιατζίδικα είτε σε καταστήματα όπως τα Praktiker και Leroy Merlin, τέσσερα παστέλ χρώματα και κιμωλία, για τις (προαιρετικές) λευκές διαχωριστικές γραμμές. Οι πόρτες ενώνονται μεταξύ τους με μεντεσέδες σε ένα αυτοσχέδιο παραβάν, ή απλά ακουμπούν στον τοίχο για να προσθέσουν ανοιξιάτικο χρώμα σε έναν κατά τα άλλα αδιάφορο χώρο.

Ζωγραφίστε ένα παλιό λευκό τραπεζομάντηλο με ακρυλικά χρώματα ή ειδικές μπογιές για ύφασμα, για να δημιουργήσετε το funky αποτέλεσμα της φωτογραφίας. Αν στερήστε του ταλέντου της ζωγραφικής, το μοτίβο των κύκλων που δεν είναι ακριβώς κύκλοι είναι πάντα μια ασφαλής επιλογή –και θα δημιουργήσει, τελικά, ακόμη πιο χαριτωμένο αποτέλεσμα.

Μια χρωματιστή κουρτίνα, ή ένα σκίαστρο όπως αυτό της φωτογραφίας, αρκεί για να ανανεώσει ολόκληρο τον χώρο. Η άνοιξη, είναι, άλλωστε, η εποχή που τα παράθυρα έρχονται στο προσκήνιο και τραβούν περισσότερο το βλέμμα, καθώς αφήνουν περισσότερο φυσικό φως να μπαίνει στο σπίτι. Ένα μοτίβο με λουλούδια θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κοιτάτε κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιο. ΠΗΓΗ:in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου