Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Karaoke: Και θα πεις κι ένα τραγούδι






Το karaoke είναι μία από τις λίγες ιδέες που δεν σου φαίνονται καλές, μέχρι να τις δεις να γίνονται πράξη. Πόσο δελεαστική μπορεί να ακούγεται η πρόταση να περάσεις ένα βράδυ ακούγοντας στην καλύτερη περίπτωση τους φίλους σου και στην χειρότερη αγνώστους να εκτελούν (με τη γνωστή, μεταφορική έννοια) αγαπημένα κομμάτια του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου;

Ακόμη και η συντριπτική μειοψηφία που ξεκινά για το πρώτο της karaoke πάρτι με τις καλύτερες προθέσεις –σκεπτόμενη, δηλαδή, «πόσο χάλια μπορεί να είναι;»– εκπλήσσεται μόλις περνά το πρώτο μισάωρο και συνειδητοποιεί πως δεν έχει καμία σημασία πόσο καλή ή κακή φωνή έχει όποιος ανεβαίνει στη σκηνή ή πόσο ντροπιαστικά είναι τα πρώτα δευτερόλεπτα εκεί πάνω. Αρκεί που μετά την πρώτη «παγωμάρα» σχεδόν όλοι σιγοτραγουδάνε, κάποιοι χορεύουν, οι παρέες κάνουν χαβαλέ και όλοι, μα όλοι, χειροκροτούν στο τέλος κάθε τραγουδιού –άσχετα με το πόσο καλό (δεν) ήταν.

Το karaoke είναι μια εξαιρετικά οικονομική διασκέδαση –η είσοδος στα μπαρ όπου διοργανώνεται, αν δεν είναι δωρεάν, σπανίως ξεπερνά τα 3 ευρώ– η οποία εγγυάται, αν μη τι άλλο, πολλά γέλια. Δοκιμάστε το, σε μια από τις παρακάτω διευθύνσεις. Θα εκπλαγείτε.

Mike’s Irish Bar Γιγάντια βαρέλια μπύρας χρησιμεύουν ως τραπεζάκια, το ξύλο πρωταγωνιστεί, τα ζεστά χρώματα του ξύλου ντύνουν τα λίγα εκατοστά του χώρου που δεν είναι καλυμμένα από memorabilia ιρλανδικών ομάδων και ετικετών μπύρας. Η μεγάλη ξύλινη μπάρα φωτίζεται από ζωγραφιστά γυάλινα φωτιστικά που κρέμονται χαμηλά, τα ξέχειλα ποτήρια μπύρας πάνε κι έρχονται, οι τηλεοράσεις παίζουν αυστηρά και μόνο αθλητικά. Η ατμόσφαιρα του Mike’s Irish Bar «φωνάζει» ιρλανδέζικη παμπ, και η μικρή σκηνή που φιλοξενεί τους πρωταγωνιστές των βραδιών Karaoke –των πρώτων και πλέον επιτυχημένων της Αθήνας– δένει υπέροχα με το χαλαρό, παρεΐστικο κλίμα.

Τα τραγούδια είναι χωρισμένα σε δύο λίστες - καταλόγους ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, οι οποίες καταφτάνουν μαζί με το μενού ποτών και φαγητών για να πάρετε δυνάμεις. Συνολικά, υπάρχουν περισσότερα από 1.500 τραγούδια: από Καζαντζίδη μέχρι Motorhead και από Οικονομόπουλο μέχρι Lady Gaga. Όταν καταφέρετε να διαλέξετε, κάνετε τις «παραγγελιές» σας στον DJ, ο οποίος συνθέτει την τελική playlist –προσπαθώντας απεγνωσμένα να επιτύχει μια σχετικά συνοχή ανάμεσα στον Ricky Martin, την Κατερίνα Κούκα, τους Red Hot Chili Peppers και τον Frank Sinatra.

Η παρουσιάστρια του show ανακοινώνει το επόμενο τραγούδι, ώστε να καταλάβετε πως ήρθε η σειρά σας να τρέξετε στη σκηνή. Η συνέχεια εγγυάται είτε γέλια μέχρι δακρύων είτε επιφωνήματα θαυμασμού, ανάλογα με το ταλέντο και τη διάθεσή σας. Για τον σταρ της βραδιάς, ο οποίος αναδεικνύεται δια βοής και χειροκροτημάτων, υπάρχουν πάντα δωράκια, που μετριούνται σε λίτρα μπύρας.

Πού: Σινώπης 6, πίσω από τον Πύργο των Αθηνών, Αμπελόκηποι
Πότε: Κάθε Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη. Ώρα έναρξης: 22.00
Πόσο: 3 ευρώ η είσοδος
Κρατήσεις: Ενδείκνυνται, γιατί μαζεύει πολύ κόσμο. Καλέστε στο 210 7776797
Ghost Bar
Βαριές, κατακόκκινες θεατρικές κουρτίνες, έπιπλα που θυμίζουν αντίκες, εσωτερικά μπαλκονάκια με ολόμαυρα κάγκελα, vintage στρογγυλοί καθρέφτες, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι, τοίχοι βαμμένοι στις αποχρώσεις του κόκκινου κρασιού και χρυσαφί λεπτομέρειες. Αν δεν ήταν μπαρ, το Ghost θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στοιχειωμένο σπίτι. Υπάρχει πιο πρωτότυπο σκηνικό για να φιλοξενήσει τα πρώτα σας βήματα επί σκηνής;

Στο ισόγειο του Ghost διοργανώνονται κάθε εβδομάδα δύο διαφορετικές βραδιές Karaoke. Κάθε Τετάρτη, το Challenge Karaoke προκαλεί μόνο τους τολμηρούς να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε τραγούδια - έκπληξη που δεν επιλέγουν οι ίδιοι, αλλά τα παιδιά στο bar, που έχουν αστείρευτη όρεξη για χαβαλέ. Κάθε Κυριακή, τα Crazy Karaoke Nights βαδίζουν στα σίγουρα μονοπάτια του κλασικού karaoke, με περισσότερα από 30.000 ελληνικά και ξένα τραγούδια για να διαλέξετε.

Και στις δύο βραδιές, το karaoke σας δεν περιορίζεται στο μικρόφωνο και την οθόνη με τους στίχους. Λουλουδοπόλεμος και μικροφωνική εγκατάσταση με echo μεταμορφώνουν την σκηνή σε πίστα, ενώ ο παρουσιαστής Δημήτρης Μιχαλόπουλος αναλαμβάνει την εξαιρετική παρουσίαση και τον συντονισμό του show. Και στα δύο karaoke nights διοργανώνονται και διαγωνισμοί καλύτερης και χειρότερης φωνής και καλύτερης σκηνικής παρουσίας, μεταξύ άλλων, με έπαθλα ταξίδια, φιάλες ποτού και προσκλήσεις για τα live των Μιχάλη Ρακιντζή και Θάνου Καλλίρη που φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο του Ghost House.πηγή:in2life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου