Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αχαρη σερβιτόρα η Χάθαγουεϊ


Πολύ όμορφη, ελκυστική και γκλάμορους θεωρείται από πολλούς η Αν Χάθαγουεϊ για να υποδυθεί την άχαρη σερβιτόρα στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου «One day». Οι αναγνώστες του βιβλίου, το οποίο έχει γίνει παγκόσμιο best seller και έχει μεταφραστεί σε τριάντα επτά γλώσσες, έκριναν ως ακατάλληλη την επιλογή της 28χρονης ηθοποιού για τον ρόλο της Εμα Μόρλεϊ λέγοντας ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ομοιότητα ανάμεσα στις δυο γυναίκες. Φοβούμενοι λοιπόν ότι η μαγεία του χιουμοριστικού μυθιστορήματος θα χαθεί κατά τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη, δεκάδες φαν του βιβλίου πλημμύρισαν το Διαδίκτυο με αρνητικά σχόλια για τη νεαρή ηθοποιό χαρακτηρίζοντάς την άλλοτε «φριχτή επιλογή» και άλλοτε «αντι-Εμα».

Τόσο ο συγγραφέας του βιβλίου Ντέιβιντ Νίκολς όσο και ο σκηνοθέτης της ταινίας Λον Σέρφιγκ παραδέχτηκαν ότι ο χαρακτήρας της Εμα στην ταινία θα είναι λίγο διαφορετικός από αυτόν του βιβλίου, καθώς η κεντρική ηρωίδα θα είναι πιο «ζεστή» και λιγότερο «επαρχιώτισσα και ντροπαλή». Ο συγγραφέας μάλιστα έσπευσε να υπερασπιστεί την επιλογή του καστ λέγοντας ότι αν και δεν έχει δει ακόμη ολοκληρωμένη την ταινία, η Αν Χάθαγουεϊ τού έχει φανεί εξαιρετική.

«Δεν πρόκειται για μια light ερμηνεία ρομαντικής κομεντί. Η Αν εκπέμπει την αδεξιότητα και την έλλειψη αυτοπεποίθησης της Εμα. Είναι εξαίρετη ηθοποιός και μπορεί να τα βγάλει πέρα» έσπευσε να δηλώσει ο Ντέιβιντ Νίκολς, ενώ παράλληλα παραδέχτηκε πως δεν ήταν προετοιμασμένος για τόσο μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις. Αποκάλυψε επίσης ότι το σενάριο θα περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές, όπως για παράδειγμα ότι το πρωταγωνιστικό ζεύγος δεν θα κάνει διακοπές στην Ελλάδα αλλά στη Βρετανία, για εξοικονόμηση χρημάτων.  ΠΗΓΗ:espresspnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου