Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ταβέρνες με live μουσική



Καλή παρέα, κρασάκι, ωραίοι μεζέδες και... οι πενιές του μπουζουκιού. Το in2life τρώει και τραγουδά σε οκτώ μουσικές ταβέρνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και διασκεδάζει... όπως παλιά.

(Πλατεία Πλαστήρα 9, Παγκράτι, τηλ: 210 7562564) 
Σερβιτόροι με σχολικές ποδιές, κατάλογοι – τετράδια, μάθημα μετά μουσικής και μεζέδων. Το 9ον Μεζεδοσχολείον απλώνει τα «μουσικά θρανία» του στο Παγκράτι και μαθαίνει στους πελάτες του τι θα πει μεζές και γλέντι. Η διακόσμηση χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της πέτρας, αλλά έχει και τις πιο μοντέρνες πινελιές, όπως οι κόκκινοι πολυέλαιοι και τα λευκά τραπέζια.

Το φαγητό: Οι ελληνικές γεύσεις κυριαρχούν, με υλικά όπως το μπαλσάμικο, ο κρητικός ντάκος και η κάππαρη να δίνουν τον τόνο στις σαλάτες, ενώ η λίστα με τα κυρίως πιάτα είναι μικρή αλλά ικανοποιητική –ξεχωρίζουν τα μπριζολάκια με βουτυρολέμονο και το γεμιστό με τυρί και πιπεριές μπιφτέκι. Εκεί που διαπρέπει το Μεζεδοσχολείον είναι φυσικά οι μεζέδες του, με τις γαρίδες σε πήλινο, τον μπεκρή μεζέ και την μελιτζάνα φούρνου να μας δελεάζουν.

Η μουσική: Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββάτου και τα μεσημέρια της Κυριακής, η νεανική «κομπανία» του Μεζεδοσχολείου πιάνει δουλειά και περνά όλο το φάσμα του λαϊκού τραγουδιού, χωρίς να παρεκκλίνει προς το ρεμπέτικο. Ο λουλουδοπόλεμος και το κρασί επιβάλλεται και μάλιστα χωρίς τύψεις, καθώς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του καταστήματος, κάθε Πέμπτη και Κυριακή μεσημέρι, η κρίση καταπολεμάται με 20% έκπτωση επί των αναγραφόμενων τιμών.
Ενδεικτική τιμή κατ’ άτομο: 25 ευρώ.
Σπιτάκια (Δεκελέων 24, Γκάζι, τηλ.: 210 3412323) Το Γκάζι του mainstream, των cocktails και του μοντέρνου, έχει διατηρήσει μερικές κρυφές γωνιές του με στιλ και ομορφιά από τα παλιά. Τα «Σπιτάκια», συνδυάζουν ιδανικά τον χαρακτηρισμό «νεοταβέρνα» με τα στοιχεία της παράδοσης και της αρχιτεκτονικής «εποχής», θυμίζοντας με τις live βραδιές τους στους πελάτες τι θα πει αυθεντικό γλέντι.

Το φαγητό: Νόστιμη σχάρα –πεντανόστιμη η μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος-, πιάτα ημέρας που περιλαμβάνουν μαγειρευτά κατσαρόλας και πιο δημιουργικές συνταγές, και λαχταριστά ορεκτικά, μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστούν οι γεύσεις του χούμους, της φέτας με σουσάμι και του τηγανόψωμου, φτιαγμένου από τα χέρια της μητέρας του ιδιοκτήτη. Το σέρβις είναι γρήγορο και εξυπηρετικότατο, ενώ στο τέλος του γεύματός σας θα σας φέρουν κερασμένο γλυκό για να κλείσει ευχάριστα το γαστριμαργικό μέρος της βραδιάς.

Η μουσική: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο γύρω στις 23.30, τα απαλά ελαφρολαϊκά που αποτελούν το ηχητικό φόντο μέχρι εκείνη την ώρα αντικαθίστανται από τους έντεχνους αρχικά ήχους της ορχήστρας, που τραγουδά Κατσιμιχαίους και Μαχαιρίτσα για προθέρμανση και καταλήγει σε (ελαφρο)λαϊκό κρεσέντο για λικνιζόμενα κορμιά, ενώ οι λουλουδούδες κάνουν την εμφάνισή τους για να συμπληρώσουν την εικόνα της cult διασκέδασης, που συχνά κρατά μέχρι τις 6.00 το πρωί.
Ενδεικτική τιμή κατ’ άτομο: 20-25 ευρώ.
Στα Πέριξ
(Αγίας Λαύρας 18, Άνω Πατήσια, τηλ: 210 2283739)  Στα… πέριξ των Πατησίων, το στέκι των γλετζέδων στην Αγίας Λαύρας υπόσχεται «τίμια» διασκέδαση, και τηρεί την υπόσχεσή του εδώ και δώδεκα χρόνια. Ο χώρος δεν είναι ο πιο καινούριος που μπορείτε να βρείτε, τα φαγητά απέχουν από τον χαρακτηρισμό γκουρμέ και στον κατάλογο κυριαρχεί η παλιά καλή σχάρα χωρίς εκπλήξεις. Αυτό, όμως, στο οποίο ποντάρει το «Πέριξ» είναι οι μνήμες από την διασκέδαση όπως την ήξεραν πάντα οι Έλληνες, χωρίς να γίνεται «δήθεν».

Το φαγητό: Ο «σεφ» προτείνει να ξεκινήσετε με σαγανάκι και κολοκυθοκεφτέδες ή καλαμάρι γεμιστό και να συνεχίσετε με μακαρονάδα του ψαρά ή γιαουρτλού κεμπάπ. Δεν είναι το μέρος που θα προσφέρει γαστριμαργικές συγκινήσεις στον ουρανίσκο σας, αλλά είναι ιδανικό αν θέλετε να διοργανώσετε μια βραδιά χύμα κρασιού με την παρέα σας, να την συνοδεύσετε με αξιοπρεπείς μεζέδες και φυσικά...                               πηγή:in2life

2 σχόλια:

  1. Tαβερνες..με ζωντανη μουσικη το καλυτερο μου..για την δικη μου την γενια που προλαβα τα τελευταια κουτουκια της Αθηνας με τα βαρελια τα οποια ηταν οχι μονο για ντεκορ και χρηστικα αυτη σου η αναρτηση ειναι πολυ χαρησιμη για τους λατρεις του ειδους..να εισαι καλα.Καλο σου τριημερο κι ευχαριστω για την φιλοξενια σου εδω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΟΣΤΕ,ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΑ ΤΑΒΕΡΝΑΚΙΑ-ΚΟΥΤΟΥΚΑΚΙΑ ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΠΡΟΦΘΑΣΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΞΕΧΑΣΤΑ.ΚΑΛΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΛΑ Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή